Heroes for Zero verklaart met originele choreografie liefde aan zone 30

Heroes for Zero verklaart met originele choreografie liefde aan zone 30

Dans met zone 30-paraplu's start van #love30-campagne: "30 per uur in elke bebouwde kom"

Brussel, 18 mei 2021 - Met een filmpje dat vandaag gelanceerd wordt verklaart de vzw Heroes for Zero haar liefde aan de zone 30. Heroes for Zero zet zich in voor verkeersveiligheid in Brussel. De organisatie roept Vlaanderen en Wallonië op om, in navolging van de hoofdstad, dertig kilometer per uur als norm te hanteren binnen elke bebouwde kom.

Coördinator van Heroes for Zero Pieter Fannes:

“De zone 30 beschermt mensen en maakt het leven beter, net als de paraplu’s uit het filmpje. Brussel voerde begin dit jaar de algemene zone 30 in. Verschillende steden in Vlaanderen deden dit eerder al. Telkens opnieuw blijken de resultaten positief. Een zone 30 leidt tot minder verkeersongevallen, meer ruimte voor sociaal leven en meer verplaatsingen te voet of met de fiets.”

Heroes for Zero herinnert eraan dat overheden op elk niveau het principe van “Vision Zero” hanteren, waarbij gestreefd wordt naar nul verkeersdoden. Dertig als norm in bebouwde kom is een onontbeerlijke stap om dat doel te halen.

“Om de voordelen te zien, moet de zone 30 wel gerespecteerd worden”, stelt Fannes. “In straten die uitnodigen tot snelheid, is dat vaak niet het geval. Het is dan ook noodzakelijk om de invoering van een zone 30 te koppelen aan een herinrichting van de openbare ruimte. Maar ook de technologie kan helpen. Vanaf 2022 wordt elke nieuwe wagen in de EU uitgerust met een automatische snelheidsbegrenzer. Die zal het makkelijker maken om de beperkingen te respecteren en kan een groot effect hebben op de verkeersveiligheid en leefbaarheid in onze steden en dorpen.”

Ook de Verenigde Naties roepen op tot een snelheidslimiet van maximum 30km/u overal waar mensen en gemotoriseerde voertuigen de weg delen. Zij organiseren deze week hun zesde Internationale Week van de Verkeersveiligheid met als actiethema’s #love30 en #streetsforlife.

Story image

 

 

Over Heroes for Zero

Wij zijn een burgerbeweging die streeft naar nul verkeersdoden in Brussel. Ons doel is een kindvriendelijke stad die actieve mobiliteit verwelkomt en aanmoedigt.

Heroes for Zero